Pe 10 noiembrie 2015, între Universitatea de Stat din Comrat şi Institutul Cultural Român a fost semnat Acordul de colaborare...

Pe 10 noiembrie 2015, între Universitatea de Stat din Comrat şi Institutul Limbii Române de la Bucureşti  a fost semnat Protocolul privind înfiinţarea unui lectorat de limba română. Ţinând cont de importanţa şi necesitatea studierii limbii de stat de către cetăţenii alolingvi din Unitatea Teritorial Autonomă Găgăuzia, precum  și de a  veni în întâmpinarea  interesului arătat de numeroşi cetăţeni faţă de cunoaşterea mai bună a limbii române, pe 10 noiembrie 2015, în cadrul Centrului de Informare al României, între Universitatea de Stat din Comrat şi Institutul  Limbii Române de la Bucureşti a fost semnat Protocul privind înfiinţarea lectoratului de limba română, care, pe viitor, ar facilita integrarea minorităţilor etnice în viaţa socială, economică şi culturală a ţării.
Această întâlnire se înscrie în linia dialogului intens promovat de cele două părţi, în probleme ce ţin de limbă, cultură, civilizaţie românească.

Дополнительная информация