Recent, la Universitatea de Stat din Comrat, în sala de activităţi, au fost abordate unele probleme legate de Holocaust.

1

Recent,  la Universitatea de Stat din Comrat,  în sala de activităţi, au fost abordate unele probleme legate de Holocaust. 

2 

Ambasadorul României  în RM, Daniel Ioniţă,  a încercat prin discursul său  să conceptualizeze diversele aspecte ale  Holocaustului.  

 4

În materie de Holocaust - sau Shoah, termenul ebraic , care înseamnă catastrofă, a fost şi conţinutul discursului  Drepţii între popoare, susţinut de reprezentanţii Centrului cultural evreiesc KEDEM.

5 

De altfel, Expoziţia de carte, vernisată în holul universităţii, a  subliniat  specificul Holocaustului, lipsa de criterii (altul decât cel etnic-religios) în masacrarea unei populaţii. 

 6

Prezenţele româneşti la Universitatea de Stat din Comrat, prin Ambasada  Română,  reflectă amploarea şi dinamismul relaţiei bilaterale extinse, precum şi preocuparea comună de a asigura programe ample de promovare culturală, lingvistică şi alte   servicii.

 

 

 

Дополнительная информация