Seminar informativ Erasmus + sa petrecut in Universitatea de Stat din Comrat

Luni, 27 noiembrie a fost organizat un Seminar informativ Erasmus + Lansarea apelului de proiecte în învățămîntul superior 2018 în Universitatea de Stat din Comrat. Moderatorul a fost Claudia Melinte, Coordonator al Oficiul Național Erasmus+ în Moldova. Seminarul a vizitat administrația universității, profesorii și participanții la Programul Erasmus+ al Uniunii Europene.

Oficiul Național Erasmus+ continua Campania Information Day cu o serie de evenimente dedicate staff-ului universitar, în cadrul cărora sunt prezentate oportunitățiile programului Erasmus+ și noutățile apelului de proiecte pentru anul 2018.

Campania reprezintă, anual,locul de întîlnire între Programul Erasmus+ și cei care doresc să transforme învățămîntul superior este ceea ce promovează Programul UE pentru educație, formare, tineret și sport de 30 de ani, în toată lumea.

Rezultatele selecției Erasmus+ pentru Republica Moldova, 2017 reprezint în total 506 de mobilități preconizate pentru studenți și profesori, patru proiecte de Consolidare a Capacităților în Învățămîntul Superior și un proiect Jean Monnet.

În cadrul evenimentului a fost prezentate prioritățile naționale și regionale în domeniul învățămîntului superior și proiectele de care pot beneficia instituțiile și staff-ul universitar în urma consolidării parteneriatelor cu universitățiile din țările de Program Erasmus+.

De asemenea, a fost oferite detalii despre Acțiunea Jean Monnet care poate fi valorificată individual de către cadrele didactice.

Participanții la eveniment au beneficiat și un workshop privind scrierea reușită a proiectelor de consolidarea a capacităților în învățămîntul superior.

Evenimentul similar a fost organizat la universitățile din Bălți, Comrat si vor fi organizate in Cahul. El face parte a campaniei « Information Day».

Vei afla totul despre Erasmus+ pe site-ul www.erasmusplus.md. National Erasmus+ Office in Moldova puteți găsi pe adresa orașul Chisinau,strada 37 Maria Cebotari, birou 304.