Seminarul informativ Erasmus+

La 26 octombrie 2017  în cadrul Universităţii de Stat din Moldova s-a desfăşurat Seminarul informativ Erasmus+ Lansarea de proiecte în învăţământul superior 2018, la care au participat cadrele didactice de la Universitatea de Stat din Comrat: Mutcoglo Galina, lector universitar; Mititelu Oxana, conf. univ., dr., familirizându-se cu oportunităţile pe care le oferă studenţilor, personalului angajat din instituţiile de învăţământ superior, programul Uniunii Europene Erasmus+. În cadrul seminarului au fost menţionate priorităţile naţionale în învăţământul superior:  dezvoltarea curriculară, îmbunătăţirea managementului instituţiilor de învăţământ superior, strategia pentru învăţare pe parcursul vieţii şi dezvoltarea sectorului de învăţământ superior la nivelul întregii societăţi.  Au fost abordate subiectele: Proiecte de mobilitatea pentru studenţi şi staff-ul universitar din Republica Moldova, Proiecte de Consolidare a Capacităţilor Instituţionale (CBHE), Programe comune de masterat Erasmus Mundus. De asemenea, a fost organizat  workshop-ul  Identificarea partenerilor relevanţi pentru proiectele de mobilitate în învăţământul superior, susţinut de către reprezentantele Agenţiei Naţionale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP) din România, Nicoleta Popa şi Simona Alexianu.

Ek bilgi