Новости

Sărbătoarea Mărţişorului, celebrată la Centrul de Informare al României, Universitatea de Stat din Comrat

Primăvara și simbolurile acesteia au sosit la Universitatea de stat din Comrat cu semnul Mărţişorului, evenement care s-a desfăşurat pe data de 2 martie şi care a adunat în Centrul de Informare al României studenţi, profesori, uniți sub semnul unui fir împletit în alb și roșu.

Festivitatea de inaugurare a Mărţişorului-2018 s-a desfăşurat în cadrul unui spectacol literar- muzical. Semnul de unitate și comuniune culturală dintre studenţi de diferite etnii, sub care s-a desfășurat evenimentul a fost încercarea de a promova tradiţiile, obiceiurile, simbolurile Mărţişorului.

Cadrele didactice universitare au avut ocazia să fie martorii unei demonstraţie de fabricare a mărțișorului, realizată de către studentele- meşteriţe, Alina Timofti şi Marina Bordei. Pentru ele, confecționarea simbolului primăvăratic a fost o pasiune dusă la perfecțiune.

Evenementul a avut un program bogat și divers în cadrul căruia s-au recitat versuri,s-au înterpretat cântece, s-au jucat roluri în diverse scenete.

În alocuțiunile rostite de persoanele din anturajul administraţiei universităţii a fost subliniată importanța păstrării tradițiilor mărţişorului, promovării prin astfel de acțiuni a imaginii pozitive a poporului nostru.

Республика Молдова, Комратский Государственый Университет.
г. Комрат, ул. Галацана 17 | e-mail: kdu_91@mail.ru Тел.: +373 298 24345