RO
Vineri, 21 Iunie 2024 20:26

În perioada 15 mai - 10 iunie 2024, Biblioteca Științifică a USC a găzduit stagiul de practică al elevilor anului I de la Colegiul M. Cakir la specialitatea "Biblioteconomie și asistență informațională".

Scopul stagiului a fost familiarizarea cu specialitatea și înțelegerea proceselor și sarcinilor legate de activitatea de bibliotecă.  Pe parcursul stagiului, studenții s-au familiarizat cu structura bibliotecii, cu principalele funcții ale acesteia, precum și cu particularitățile activității de bibliotecă. Șeful de practică, bibliograful-șef N.F.Garchu și specialiștii bibliotecii i-au ajutat pe viitorii colegi să-și încerce abilitățile în prelucrarea literaturii primite, deservirea cititorilor, abilitățile bibliografice. În încheiere, copiii au realizat o expoziție cu ocazia zilei de naștere a lui E.N. Kvilinkova "Moștenirea spirituală a găgăuzilor prin prisma timpului și spațiului" și au plasat informații despre aceasta pe pagina de Facebook a bibliotecii USC. Sperăm că cunoștințele dobândite vor atrage studenții spre un studiu profund și atent al profesiei și vor face procesul de învățare mai interesant.

Biblioteca USC