Инновационный Инкубатор  Moodle KDU Центр непрерывного образования    
RO
Joi, 02 Mai 2024 21:00

Conferință internațională științifică și practică

În perioada 25-26 aprilie 2024, a avut loc cea de-a XVII-a Conferință internațională științifică și practică „Condițiile creșterii economice în țările cu economie de piață”, pe baza Instituției de Învățământ de Stat „Universitatea Pedagogică de Stat Pereyaslav-Khmelnitsky, numită după Grigory Skovoroda”. la care au participat circa 100 de economiști și oameni de știință de seamă din Letonia și Polonia, Moldova, Bulgaria, Ucraina.

Organizatorii conferinței au fost Facultatea de Finanțe și Științe Umaniste a Instituției de Învățământ de Stat „Universitatea Pedagogică de Stat Pereyaslav-Khmelnitsky Grigory Skovoroda”, Asociația Ucraineană de Economie Politică, Instituția de Stat „Institutul de Economie și Prognoză a Academiei Naționale de Științe a Ucrainei”. „, Universitatea de Economie Națională și Mondială (Sofia, Bulgaria), Universitatea de Stat Comrat (Comrat, Moldova), Universitatea Nicolaus Copernic (Torun, Polonia) și alte instituții.

Participanții au fost felicitați de rectorul Universității, doctor în științe istorice, profesorul Viktor Kotsur, candidat la științe pedagogice, conferențiar, prorector pentru activități educaționale și metodologice Vyacheslav Reznik, candidat în științe economice, conferențiar, decan al Universității. Facultatea de Finanțe și Științe Umaniste Svetlana Kucherenko.

În cadrul ședinței plenare s-au făcut rapoarte privind problemele actuale ale condițiilor de creștere economică din țările europene. Alla Levitskaia, profesor al Departamentului de Economie din cadrul KCU, Doctor (Habilitare), a susținut un raport în limba engleză „Management of R&D activities: rethinking Universities strategies” în cadrul sesiunii plenare a conferinței.

În cadrul conferinței, economiștii și-au împărtășit experiențele, au discutat despre cele mai presante provocări actuale ale creșterii economice și și-au exprimat opiniile cu privire la modalitățile ulterioare de implementare a acțiunilor pe care le-au propus. Rapoartele participanților la conferință vor fi publicate în colecția de lucrări științifice ale oamenilor de știință și absolvenților „Buletinul Economic al Universității” (categoria B).