RO
Luni, 29 Aprilie 2024 16:20

Catedra TIMF a organizat masă rotundă pe tema "Perspective și oportunități în domeniul IT

La data de 26 aprilie 2024, catedra de Tehnologii informaționale, matematică și fizică, Facultatea de Economie a organizat masa rotundă "Perspectivele și oportunitățile în profesia IT". La masa rotundă au participat studenții: de la Facultatea de Economie, specialitatea Informatică - Matematică, Informatică, din grupele IM-20, I-21, IM-22, IM-23; de la Facultatea de Cultură Națională, grupa AN-23; de la Facultatea de Drept, grupa IUPU-23.

Popil G.P. - coordonator interimar al catedrei, lector universitar, magistru a deschis evenimentul, după care a acordat cuvântul moderatorului evenimentului, doctorului, conf. univ. Velicova T.G.

Cu un cuvânt de salut a luat discuția prorectorul pe cercetare și relații internaționale dr., conf. univ. Ghenova S.I., subliniind importanța organizării evenimentului de către catedra Tehnologii informaționale, matematică și fizică și evidențiind legătura tendințelor moderne din domeniul IT cu practicile de afaceri. Decanul interimar a Facultății de Economie, doctor, conferințiar universitar Todorici Liudmila a salutat participanții mesei rotunde, dorindu-se succese în desfășurarea evenimentului.

Este al doilea an când catedra organizează astfel de evenimente, dar în acest an numărul speakerilor s-a extins, permițând participanților să obțină o experiență interesantă de comunicare cu reprezentanții companiilor de IT, absolvenți ai catedrei, care lucrează în companii de IT, școli de IT, instituții de învățământ ale regiunii ca profesori de informatică: în gimnazii și licee din orașul Comrat.

Transmitem recunoștința noastră și speranța pentru o colaborare continuă cu vorbitorii de la masa rotundă:

• Stella Tsymbalistru, tester de software, mentor de cursuri
  • Mitioglo Liubov, manager regional Tekwill Comrat
  • Guboglo Ivan, administrator al procesului educațional IT Step Academy
  • Bocharov Denis, Cîssa Dmitri, compania IT Power IT SRL, absolvenți ai USC
  • Eugen Hristev, Elena Hristeva, Trimetrica SRL
  • Guci Dmitri, Profesor de informatică la Liceul PU Mavrodi, mentor al cursurilor IT, absolvent al USC
  • Natalia Pulucciu, mentor al cursurilor Impact IT Academy, absolventă a USC
  • Morari Dmitri, profesor de informatică la Liceul M. Eminescu, Comrat, mentor al cursurilor IT Step Academy, absolvent al USC
  • Peiu Vasili, Nikita Gradinar, compania IT Sintech Corporation SRL, studenți la catedra TIMF
  • Giumușliu Alexandra, elevă clasei a XI-a, Liceul theoretic G.A. Gaidarji, a prezentat tema «Internet of Things: realități și perspective», coordonator ass.universitar, magistru Popil G.P.

Ca participant la eveniment au fost la fel și studenții Colegiului Pedagogic M.Ciachir, care au participat fizic sub îndrumarea ass. univ., magistru Sibova O.G. și în format online sub îndrumarea ass. univ., magistru Lupașcu S.I.

Corpul didactic al catedrei ITMF intenționează să continue practica organizării acestui eveniment, deoarece această implicare ajută studenții să-și îmbunătățească înțelegerea competențelor necesare pentru o carieră de succes în domeniul IT. Pe lîngă aceasta, evenimentul contribuie la formarea unei atitudini pozitive față de profesia IT printre studenți și întărește convingerea acestora că este un domeniu interesant și complex, care oferă o gamă largă de oportunități pentru dezvoltarea personală și profesională, ajutându-i să ia decizii de carieră mai bine fundamentate în viitor.

Acest eveniment a fost inclus în registrul evenimentelor științifice ale Universității de Stat din Comrat, planificate de ANACEC pentru anul 2024.

Mulțumim doctorului, conf.univ. Covricova R.N. și ass. univ., magistru Cîssa L.P. pentru stabilirea unei legături strânse cu absolvenții și implicarea lor în acest eveniment.

Evenimentul a avut loc la Tekwill Comrat cu sprijinul partenerului nostru permanent, managerul regional al Tekwill Comrat - Mitioglo Liubov.

Exprimăm recunoștința lui Maxim Colesnicov și lui Tanasî Denis pentru suportul informațional.

Publicația a fost pregătită de doctorul, conf. univ. al catedrei TIMF
 Velicova T.G.