Инновационный Инкубатор  Moodle KDU Центр непрерывного образования    
RO

Facultatea Agro-tehnologie

Decan - Kara S.V.
doctor, profesor asociat
 

Nivelul actual al societății noastre și schimbările continue ale structurii sale socio-economice evidențiază problemele sectoarelor agricole și de prelucrare din republică. În această privință, joacă un rol deosebit aspectele legate de aducerea economiei la un nivel stabil, precum și sprijinul științific pentru îmbunătățirea eficienței producției și procesării produselor agricole. Această problemă poate fi rezolvată doar prin îmbunătățirea pregătirii specialiștilor în acest domeniu, deoarece calitatea educației este un sinonim pentru calitatea societății și tocmai aceasta este zona de activitate a facultății noastre. Departamentul Agrar și Tehnologic a fost fondat încă din prima zi a existenței universității, la 11 februarie 1991.

La  facultate funcționează o catedră: „Tehnologia producției și procesării produselor agricole”.

Personalul facultății a publicat 4 monografii, peste 70 de ghiduri și peste 300 de lucrări științifice, în cadrul proectelor au fost obținute 10 brevete pentru invenții.  A fost susținut discursul pentru gradul de doctor-habilitat în  științele agricole (N.G. Ieremia), doctor habilitat în științe economice (S.A. Varban), doctor  în științe tehnice (F.D. Mitish), doctor  în  științe  agricole (N.A. Belioglo, S.V. Kara), doctori în științe biologice (A.P. Beoglu). Doi angajați au primit titlul de profesor (S.A. Varban, N.G. Ieremia) și cinci  titlul de  - conferențiar  universitar(L.V. Fedotova, F.D. Mitish, N. M. Ieremia, A.P. Beoglu, Kara S .V.).

Cei mai buni studenți au posibilitatea de a practica în străinătate, în special, în Germania, Marea Britanie, Turcia, Bulgaria, Rusia. tel.  + 373 298 3-14-67
e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.