Инновационный Инкубатор  Moodle KDU Центр непрерывного образования    
RO
Miercuri, 20 Aprilie 2022 10:06

Profesorii Departamentului de Economie şi Studenții specialității «Servicii hoteliere, turism și agrement» au participat la întâlnirea membrilor clusterului turistic în cadrul proiectului «RO MD Cross Border Wine Tourism Cluster Development»

Profesorii Departamentului de Economie, Studenții specialității «Servicii hoteliere, turism și agrement» și collegii din județele Galați, Vaslui şi Iaşi (România) la data de 19 aprilie 2022 au participat la întâlnirea membrilor clusterului turistic în cadrul proiectului «RO MD Cross Border Wine Tourism Cluster Development», care a fost desfăşurat în Comrat (Găgăuzia, Republica Moldova). În cadrul intâlnirii s-au prezentat propunerile pentru cele 4 rute turistice din Republica Moldova bazate pe rezultatele cercetării Efeciența Economica și socială a Rutei Vinului între Moldova și România (Cercetător - Dr. în Economie Svetlana Ghenova). La implementarea scopurilor și obiectivelor proiectului «RO MD Cross Border Wine Tourism Cluster Development» a continuat întălnirea cu prezentarea statutului grupului de inițiativă, planificarea următorilor pași in implementarea obiectivelor propuse şi semnarea rezoluției clusterului creat în cadrul proiectului.

Șefa Catedrei de Economie, Dr. în Economie Svetlana Curaxina, a menționat că participarea profesorilor și studenților în cadrul proiectului «RO MD Cross Border Wine Tourism Cluster Development» se extinde și îmbogățește pregătirea teoretică a studenților pentru specialitatea «Servicii hoteliere, turism și agrement» în activități practice de sferă turistică. Colegii din partea României de la Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați cu Profesorii de la Catedra de Economie a Universității de Stat din Comrat, în cadrul ședinței de lucru, au făcut schimb de experiență al procesului cercetării și implementării procesului de studii. Participanții întâlnirii au vizitat cu un scop practic Vinăria SA «Vinuri De Comrat» (Găgăuzia, Republica Moldova)

Parteneriatul între Catedra de Economie (Universitatea de Stat din Comrat) și Centrulului pentru Dezvoltare Regională „STABILITATY”, Comrat continuă în contextul coloborării bazate pe cercetări științifice în domeniul eonomic a regiunii Găgăuză.

Proiectul «RO MD Cross Border Wine Tourism Cluster Development»se  implementează din partea Centrulului pentru Dezvoltare Regională „STABILITATY”, Comrat)