Вторник, 06 марта 2018 14:11

Sărbătoarea Mărţişorului, celebrată la Centrul de Informare al României, Universitatea de Stat din Comrat

Festivitatea de inaugurare a Mărţişorului-2018 s-a desfăşurat în cadrul unui spectacol literar- muzical. Semnul de unitate și comuniune culturală dintre studenţi de diferite etnii, sub care s-a desfășurat evenimentul a fost încercarea de a promova tradiţiile, obiceiurile, simbolurile Mărţişorului. Cadrele didactice universitare au avut ocazia să fie martorii unei demonstraţie de fabricare a mărțișorului, realizată de către studentele- meşteriţe, Alina Timofti şi Marina Bordei. Pentru ele, confecționarea simbolului primăvăratic a fost o pasiune dusă la perfecțiune. Evenementul a avut un program bogat și divers în cadrul căruia s-au recitat versuri,s-au înterpretat cântece, s-au jucat roluri în diverse scenete. În alocuțiunile rostite de persoanele din anturajul administraţiei universităţii a fost subliniată importanța păstrării tradițiilor mărţişorului, promovării prin astfel de acțiuni a imaginii pozitive a poporului nostru.