Инновационный Инкубатор  Moodle KDU Центр непрерывного образования    
RU
Среда, 15 мая 2024 11:51

Seminar deschis la Universitatea din Azerbaidjan

Conferința internațională „Probleme actuale ale studiilor azerilor”, dedicată celei de-a 101-a aniversări a nașterii lui Heydar Aliyev, a avut loc la Universitatea slavă din Azerbaidjan, la Baku, în perioada 2-3 mai, 2024.  La această conferință a fost invitat lector la Universitatea de Stat din Comrat Gullu Karanfil.  Ea a ținut un discurs de bun venit în cadrul sesiunii plenare.  Scopul vizitei a fost de a organiza un seminar deschis pentru studenții Facultății de Turcologie despre găgăuzi și limba lor.

În cadrul simpozionului, Güllü Karanfil a prezentat informații ample despre cultura, istoria și limba găgăuză. Ea a evidențiat aspectele unice ale acestei națiuni, locul ei în lumea popoarelor turcești, precum și caracteristicile fundamentale ale limbii găgăuze.

Conferențiarul a folosit metode interactive de predare, inclusiv demonstrații de materiale audio și video, precum și discuții captivante. Studenții Facultății de Turcologie au avut o ocazie unică de a se cufunda în cultura și limba găgăuză la fața locului, ceea ce le-a îmbogățit foarte mult cunoștințele.

La finalul seminarului, studenții au avut ocazia să pună întrebări și să-și exprime gândurile cu privire la subiectul studiat. Acest schimb de cunoștințe și experiență a contribuit la o înțelegere mai profundă a diversității culturale și a aspectelor lingvistice ale lumii turcești.

 

 

Preparată Güllü Karanfil

Prev Next