Румынский информационный центр

Centrul de Informare al României

Pe data de 17 iunie, curent, în incinta Universităţii de Stat din Comrat a fost inaugurat Centrul de Informare al României care este o unitate de informare, promovare şi predare a limbii române şi a elementelor de cultură şi civilizaţie românească.

Dotările centrului au fost asigurate de MAE prin Departamentul Politici pentru Relații cu Românii de Pretutindeni.
Obiectivul Centrului este de a  face accesibilă informația obiectivă, corectă, despre realitățile din România și de a  veni în întâmpinarea  interesului arătat de numeroşi cetăţeni din Găgăuzia faţă de cunoaşterea mai bună a limbii române. Centrul de Informare al României va deveni o platformă de sprijin pentru programe de specializare și perfecționare în limba română, pentru schimburi diverse între universități din România și Universitatea de Stat din Comrat, pentru stabilirea legăturilor între comunitățile locale din România și Unitatea Teritorial Autonomă Găgăuzia.

Республика Молдова, Комратский Государственый Университет.
г. Комрат, ул. Галацана 17 | e-mail: kdu_91@mail.ru Тел.: +373 298 24345