Инновационный Инкубатор  Moodle KDU Центр непрерывного образования    
RO
Luni, 05 Aprilie 2021 08:47

LANSAREA PROIECTULUI „PROMOVAREA ŞI DEZVOLTAREA EDUCAŢIEI INTERCULTURALE ÎN FORMAREA INIŢIALĂ A CADRELOR DIDACTICE” (EIC), FAZA A II-a

La 31 martie curent, echipa de la USC a participat la conferința online de lansare a fazei a II-a a Proiectului ”Promovarea şi dezvoltarea educaţiei interculturale (EIC) în formarea iniţială a cadrelor didactice”, care prevede realizarea obiectivelor și conținuturilor educației interculturale pe parcursul următorilor 3 ani. Participanții comunității interuniversitare sunt: studenții - viitori profesori din 4 universități (licență) și 3 universități (masterat), precum și cadrele didactice din universitățile respective, situate în diferite regiuni culturale, geografice și lingvistice: Chișinău, Bălți, Comrat, Taraclia și Cahul.

Mesaje de salut adresate către circă 70 de participanți au fost rostite de dna R. BEZEDE, Președintă AO CE PRO DIDACTICA, dna N. BALTĂ și dna O. MOROZAN, Reprezentante ale Fundației pentru Copii ”Pestalozzi” din Elveția în RM. Coordonatorul proiectului Dna C. BUJAC, a prezentat obiectivele și activitățile proiectului axate pe dezvoltarea competenței interculturale la cei ce învață.

Experiența C.E. PRO DIDACTICA în domeniul educației interculturale a fost relatată de dna Profesor univ. V. GORAŞ-POSTICĂ, expert proiect EIC. Pagina web a proiectului (https://eic.prodidactica.md/), care urmează a fi completată în continuare cu resurse didactice relevante procesului educațional universitar, a fost prezentată de V. SCURTU, asistent proict EIC.

Echipa de proiect din partea USC a fost prezentată de M. IANIOGLO, dr., conf.univ., Catedra Pedagogie și Psihologie; L. CHIOR, dr., conf.univ., Catedra Pedagogie și Psihologie; G. MUTAF, șef Catedra Filologie găgăuză și Istorie; A. PAPȚOVA, dr., conf.univ., Catedra Filologie găgăuză și Istorie; T. SANDU, dr., Catedra Limbi străine; T. SCIOGOLEVA, Măestru în Artă al RM, șef Catedra Cultură și Artă. Promovarea şi dezvoltarea educaţiei interculturale în formarea iniţială a cadrelor didactice, precum și în cadrul ciclului II (masterat) va aborda problemele cu care se confruntă studenții-pedagogi: probleme de management al claselor multiculturale; lucrul cu elevi, care provin din diferite regiuni culturale, etnice, geografice și lingvistice.

Consemnare: Maria Ianioglo,
coordonator inst. Proiect EIC