Инновационный Инкубатор  Moodle KDU Центр непрерывного образования    
RO
Vineri, 07 Iulie 2023 12:33

DEEPTECH GIGAHACK, CEL MAI MARE HACKATHON DIN REPUBLICA MOLDOVA, SE VA DESFĂȘURA ÎN LUNA SEPTEMBRIE

Membrii comunității IT din România sunt invitați să participe în cadrul celui mai mare hackathon desfășurat vreodată în Republica Moldova – DeepTech GigaHack. Evenimentul se va desfășura în perioada 9-10 septembrie în incinta Digital Park și este organizat de Technovator și Digital Park, cu sprijinul Proiectului Tehnologiile Viitorului, finanțat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), Suedia și Marea Britanie.

DeepTech GigaHack își propune să ofere o platformă efectivă pentru generarea, experimentarea și proliferarea ideilor și soluțiilor inovatoare în domeniul tehnologiilor avansate. Evenimentul face parte dintr-un efort mai amplu de consolidare a comunității profesioniștilor IT din spațiul românesc și european prin furnizarea oportunităților de comunicare, conexiune și colaborare, cu perspective  de continuare pe termen lung.

În prezent, deep tech sau tehnologiile avansate sunt în centrul discuțiilor privind rezolvarea unor provocări complexe cu care se confruntă omenirea și economia globală. Având la bază inovații inginerești remarcabile sau descoperiri științifice tangibile, aceste tehnologii au potențialul de a transforma în mod semnificativ industriile existente sau de a crea industrii complet noi, de a furniza soluții inedite pentru probleme globale și de a produce impact și valoare pentru întregi sfere de acțiune. Tehnologiile deep tech exploatează inovații în domenii precum inteligența artificială, blockchain, nanotehnologie, biotehnologie, robotică, energie curată, tehnologii spațiale și multe altele.

Experimentează, colaborează și creează soluții inovatoare în domeniul tehnologiilor avansate!

Deeptech GigaHack reprezintă o oportunitate excelentă pentru profesioniștii IT, entuziaștii din domeniul tehnologiei, antreprenori și cercetători de a explora și testa idei cu potențial transformator. Pe parcursul a două zile, participanții vor lucra în echipe asupra unor sarcini tehnice propuse de organizatori sau alese de ei înșiși. Ei vor avea posibilitatea să experimenteze cu noi tehnologii, instrumente și tehnici pentru a crea soluții în domenii precum securitate cibernetică, inteligență artificială, big data, machine learning, Internet of things.

Pe toata durata evenimentului, participanții vor beneficia de susținerea mentorilor, profesioniști cu experiență și expertiză în domenii relevante și de acces la resursele necesare pentru dezvoltarea ideilor lor. Colaborarea și schimbul activ de opinii cu membrii de echipă, experți, alți participanți va contribui la amplificarea procesului creativ, iar fuziunea de cunoștințe, experiențe, perspective diferite va asigura mediul ideal pentru generarea de soluții cu caracter disruptiv.

 

Pune-ți ideea în mișcare!

Deeptech GigaHack este dedicat următoarelor categorii de participanți:

Experți IT: Profesioniști IT influenți, experți în cele mai recente tendințe și inovații în tehnologie și dispuși să exploreze cunoștințele și experiența lor pentru a rezolva probleme și a crea soluții originale.

Entuziaști IT: Specialiști IT (nivel junior sau middle) în căutarea unor oportunități de a-și îmbunătăți abilitățile, de a obține experiență practică în rezolvarea problemelor din lumea reală și de a-și extinde rețeaua de contacte cu profesioniști din domeniu.

Cercetători și profesioniști din orice domeniu: Cercetători și reprezentanți din diferite domenii, precum educație, finanțe, sănătate și energie, interesați să exploreze modalități prin care tehnologia avansată poate inova domeniile/industriile din care fac parte.

Doritorii de a participa în cadrul DeepTech GigaHack sunt invitați să acceseze https://gigahack.md/ pentru achiziționarea biletelor sau pentru a afla mai multe detalii despre eveniment.

Evenimentul DeepTech GigaHack va culmina cu o competiție a soluțiilor dezvoltate de echipele participante. Un juriu compus din personalități de referință în domeniul IT din Moldova, organizatori și parteneri ai evenimentului va analiza atent soluțiile prezentate și va decide în favoarea acordării premiilor. Urmăriți pagina web https://gigahack.md/ și paginile DeepTech GigaHack în rețelele sociale pentru informație adițională privind oportunitățile disponibile în cadrul evenimentului.

Tehnologiile avansate au potențialul de a stimula creșterea economică și de a îmbunătăți viața oamenilor. Impactul tehnologiilor avansate poate fi urmărit, de exemplu, în domeniul sănătății, unde algoritmii de inteligență artificială și machine learning pot fi utilizați pentru a analiza cantități uriașe de date și pentru a îmbunătăți diagnosticarea și tratamentul bolilor. În domeniul energetic poate fi valorificat pentru a îmbunătăți eficiența energetică și a reduce dependența de combustibilii fosili. În sfera transportului, tehnologiile avansate sunt folosite pentru crearea vehiculelor autonome și îmbunătățirea managementului lanțului de aprovizionare. De asemenea, pot contribui la rezolvarea provocărilor globale, cum ar fi schimbările climatice, securitatea alimentară, securitatea apei și accesul la asistență medicală.

 

Prev Next