Инновационный Инкубатор  Moodle KDU Центр непрерывного образования    
RO

Centrul Cultural Britanic

 

Centrul pentru Cultură Britanică există la Universitatea de Stat Comrat din decembrie 2005. Acest centru a fost deschis cu asistența Ambasadei Marii Britanii în Moldova pentru a ajuta profesorii și studenții din regiune. Scopul principal al Centrului este de a ajuta studenții să stăpânească limba, literatura și cultura engleză din Marea Britanie.

La Centrul Cultural Britanic, studenții au posibilitatea de a asculta prelegeri pe teme legate de cultura britanică, cele mai recente evoluții în domeniul lingvisticii, precum și subiecte legate de viața tinerilor, în special de viața universitară și dificultățile pe care le au. tinerii se confruntă în viață și în studiu.

Centrul există ca unitate care organizează evenimente culturale și educaționale pentru toate departamentele universității. De remarcat, în ultimii ani, cursuri, seminarii, olimpiade de limba engleză, diverse training-uri, master class, întâlniri ale cluburilor de discuții, la care au participat și participă studenți ai Facultății de Cultură Națională și ai altor facultăți. Toate aceste evenimente sunt dedicate istoriei și culturii Marii Britanii, precum și acelor evenimente istorice și schimbări culturale care au avut loc în această țară.

A devenit o tradiție ca în fiecare an, la începutul anului universitar, Centrul să organizeze un seminar pentru toți studenții din primul an ai grupelor de limbi străine, cu participarea profesorilor de la Departamentul de Limbi Străine și a angajaților bibliotecii KSU. , al cărui scop este de a demonstra elevilor importanța abilității de a lucra cu dicționare, precum și de a vorbi despre ultimele tendințe în domeniul lexicografiei . Există, de asemenea, o prelegere pentru toți studenții din anul I despre importanța lecturii ca componentă culturală în formarea cunoștințelor umanitare.

 

 

La Centrul de Cultură Britanică a fost creat și funcționează clubul „Reading Center”. Aici studenții noștri au o șansă unică de a citi lucrări în limba engleză în original, de a-și dezvolta abilitățile lingvistice, de a-și îmbunătăți vocabularul, de a învăța o mulțime de lucruri noi și interesante despre Marea Britanie.

Centrul este dotat cu literatură educațională, științifică și de ficțiune. O mare varietate de literatură și dicționare îi ajută pe studenți să îmbunătățească calitatea cunoștințelor și să se pregătească pentru seminarii, precum și să lucreze la proiecte, lucrări și teze. Literatura metodologică prezentată la Centru îi va ajuta pe profesorii de limba engleză să se familiarizeze cu noi metode de predare și să facă procesul de învățare mai interesant și mai eficient. Toți studenții de limba engleză au o oportunitate excelentă de a citi cele mai bune lucrări ale unor mari scriitori englezi în original, care sunt disponibile în fondul literar al Centrului. Centrul este dotat conform standardelor moderne.