Инновационный Инкубатор  Moodle KDU Центр непрерывного образования    
RO
Vineri, 14 Iunie 2024 09:40

Vizita de lucru a reprezentanților Ministerului Educației și Științei al Republicii Moldova privind angajarea absolvenților specialităților pedagogice

 

În cadrul vizitei de lucru a reprezentanților Ministerului Educației și Cercetării din Republica Moldova (MEC) privind angajarea absolvenților specialităților pedagogice, la 12 iunie 2024 absolvenții programelor de studii din domeniul general de studiu 011 Educație au fost informați despre nouă Hotărâre de Guvern nr. 391/2024, Regulamentul "Calcularea, repartizarea, utilizarea și evidența transferurilor cu destinație specială pentru angajarea tinerilor profesioniști la locul de muncă pe posturile didactice vacante", precum și link-ul de completare a formularului de aplicare pentru participarea la concursul pentru ocuparea posturilor vacante în instituțiile de învățământ ale UTA Găgăuzia și în întreaga Republică Moldova.

Evenimentul a fost deschis de către rectorul Universității de Stat din Comrat,  univ. dr. conf. univ. Serghei Zaharia după care au luat cuvântul Evdochia Cebanu, consilier în domeniul ocupării forței de muncă la Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova; Corina Lungu, consilier la Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova; Violeta Popa, specialist principal al Institutulului Național pentru Educație și Leadership - INEL).

Participanții au fost absolvenți-pedagogi ai Universității de Stat din Comrat și absolvenți ai Colegiului Pedagogic M. Cakir din orașul Comrat.

Studenții au manifestat o atitudine responsabilă față de problemele legate de angajare și au pus întrebări în mod activ.

Mulțumim tuturor participanților și le dorim succes absolvenților!