Инновационный Инкубатор  Moodle KDU Центр непрерывного образования    
RO
Joi, 13 Iulie 2023 13:38

15 iulie Ziua Democrației și Unității Naționale

Turcia a fost expusă unei tentative perfide de lovitură de stat pe 15 iulie 2016, care a însemnat în mod disprețuitor împotriva națiunii și democrației turce. O structură întunecată care nu poate digera independența, dezvoltarea Turciei, fiind vocea drepturilor și a justiției, și colaboratorii săi care o încurajează, au încercat să pună mâna pe administrația Turciei, țintind Marea Adunare Națională a Turciei, Onoratul Președinte al Republicii Turcia. , Poliția turcă și instituțiile strategice ale Turciei.

În acea noapte întunecată a tentativei de lovitură de stat din 15 iulie, spiritul Dardanelelor și Războiul de Independență s-au manifestat din nou în Turcia. Națiunea turcă nu a lăsat piața pe seama putschiștilor, în ciuda incendiilor, bombelor, amenințărilor și martirilor din fața ochilor lor.

Îi comemor cu recunoștință pe sfinții martiri turci care și-au sacrificat viața pentru unitatea și permanența Turciei și au băut șerbetul martiriului. Aș dori să-mi exprim recunoștința și recunoștința față de veteranii turci. În calitate de compatriot găgăuz al națiunii turce, comemor Ziua Democrației și Unității Naționale din 15 iulie, afirm încă o dată că suntem alături de Turcia și îmi ofer dragostea și respectul.

 

 
conf. univ. Dr. Serghei ZAHARIA
Rectorul Universității de Stat din Comrat