Инновационный Инкубатор  Moodle KDU Центр непрерывного образования    
RO
Luni, 29 Aprilie 2024 21:25

Pe 26 aprilie, la grădinița nr. 5 „Родничок” din Comrat a avut loc serbarea „Ana dilim - tatlı bal!”

Pe 26 aprilie, la grădinița nr. 5 „Родничок” din Comrat a avut loc serbarea „Ana dilim - tatlı bal!”, unde au fost invitate cadrele didactice al catedei de Cultura și Artă Poidolova Irina Stepanovna și Terzi Olga Georgievna.

La acest eveniment au luat parte și copiii din grupa pregătitoare. Irina Poidolova - a ținut un discurs de felicitare, a prezentat un cântec în limba găgăuză, a dăruit colectivului un manual didactic „Muzica găgăuză pentru copii” pentru promovarea culturii găgăuze în domeniul educației muzicale.

Terzi Olga a remarcat că evenimentul s-a desfășurat la un nivel înalt, cu o atitudine pozitivă, că limba maternă trebuie protejată și promovată în domeniul cultural, și atunci ea va trăi mereu! Învățarea limbii materne este un factor cheie în păstrarea și dezvoltarea culturii și identității naționale găgăuze. De aceea, limba noastră maternă găgăuză este o disciplină importantă atât în învățământul preșcolar, cât și în cel școlar, ea îi ajută pe copii să învețe despre Patria Mică, să își păstreze cultura și patrimoniul, precum și să își dezvolte abilitățile de comunicare și gândirea creativă.

Informația a fost pregătită de către profesorii catedrei de Cultura și Artă Poidolova I.St., Terzi O.G.