Инновационный Инкубатор  Moodle KDU Центр непрерывного образования    
RO
Vineri, 09 Octombrie 2020 15:29

Atelierul în cadrul proiectului LED „Consolidarea capacităților PEPcP pentru promovarea educației centrate pe copil”

În data de 8 octombrie 2020 în cadrul proiectului LED „Consolidarea capacităților PEPcP pentru promovarea educației centrate pe copil”, a avut loc atelierul – online, la care au participat cadrele didactice universitare și din domeniul profesional tehnic, implicate în formarea inițială a viitorilor pedagogi. Din partea Universității de Stat din Comrat la evenimentul nominalizat au participat Maria Ianioglo,  Oxana Curteva, Galina Levintii,  Galina Mutcoglo, Maria Vlah.

 În programul forum-ului, ghidat de moderatori: directorul Programului Educațional  Pas cu Pas Cornelia Cincilei și coordonatorul de proiecte  Olga Olevschi, au fost prezentate  resurse noi ISSA, valorificarea acestora în cadrul proiectului LED și anume:

  • Educația pentru Diversitate. Ghid pentru adulții care lucrează cu copiii și în interesul acestora
  • Educația centrată pe copil. Comunități democratice de învățare (în proces de editare).

La fel, au fost prezentate materialele noi în sprijinul părinților și cadrelor didactice:

  • Ne jucăm și învățăm: sugestii pentru părinți și pedagogi – treapta preșcolară
  • Explorăm, descoperim, învățăm: sugestii pentru părinți și pedagogi-treapta.

În cadrul atelierului s-a discutat și planul de acțiuni privind  ACTIVITĂȚI  LED pentru perioada septembrie - decembrie 2020. O atenție deosebită a fost acordată realizării și finalizării cercetării – acțiune, fiind ghidată de mentori (mini studii despre schimbările produse în urma utilizării instrumentelor ISSA -  cadru de formulare a calității și principiilor educației centrate pe copil.

 

Maria Ianioglo,
dr., conf.univ.

 

 

 

Prev Next