Инновационный Инкубатор  Moodle KDU Центр непрерывного образования    
RO
Joi, 13 Iulie 2023 22:06

Antreprenoriatul Social - punct forte în dezvoltarea durabilă a comunităților

Asociația pentru Promovarea Antreprenoriatului (APA) timp de 11 luni își va consolida eforturile în implementarea grantului ”Antreprenoriatul Social - punct forte în dezvoltarea durabilă a comunităților”. Grantul a fost obținut prin intermediul Fundației Est Europene în cadrul proiectului "Valorificăm potențialul societății civile pentru promovarea și dezvoltarea antreprenoriatului social", finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de Suedia.

Scopul proiectului este de a contribui la ridicarea nivelului de incluziune comunitară a grupurilor de persoane defavorizate prin crearea și dezvoltarea întreprinderilor sociale și extinderea spectrului de servicii oferite de acestea. Contractul de finanțare a proiectului nominalizat a fost semnat la 28 iunie 2023. În cadrul acestui proiect, APA va realiza în regiunile țării o campanie amplă de informare privind oportunitățile de dezvoltare a antreprenoriatului social, va fi promovată ideea și conceptul acestor întreprinderi, posibilitatea de implicare a persoanelor defavorizate, avantajele unor asemenea activități. Vor fi utilizate diferite metode de promovare, inclusiv vizite de studiu, care vor contribui la crearea unei viziuni clare în ceea ce privește activitatea unei întreprinderi sociale.

În colaborare cu autoritățile publice locale, prin măsurile realizate, va  spori gradul de conștientizare a localnicilor pentru consumul de servici și bunuri de la întreprinderile sociale, ceea ce va genera un impact social – economic.

 

Prev Next