RO
Luni, 18 Aprilie 2022 19:44

Сvest «CĂLĂTORIE ÎN ȚARA FINANȚELOR ȘI A CONTABILITĂȚII»În data de 15 aprilie 2022, Departamentul de Contabilitate și Finanțe a desfășurat un joc Quest în discipline financiare și contabilitate cu studenți de 1-3 ani ai specialităților „Finanțe și Ba

În data de 15 aprilie 2022, Departamentul de Contabilitate și Finanțe a desfășurat un joc Quest în discipline financiare și contabilitate cu studenți de 1-3 ani ai specialităților „Finanțe și Banci”, „Contabilitate”, „Afaceri și Management” și candidați. Participanții au fost întâmpinați cu un discurs de bun venit de către rectorul Universității de Stat Comrat, doctor, conferențiar Zachariah S.K. și decanul Facultății de Economie, doctor, catedră de conferință L.P. Todorich, menționând că căutarea este un nou format de organizare a timpului liber pentru studenți și solicitanți, care este un joc bazat pe brainstorming.

Toți participanții au fost împărțiți în trei echipe, care, pe baza rezultatelor tragerii la sorți sub formă de ghicitori, și-au ales culorile eșarfelor în culorile drapelului Republicii Moldova. În continuare, fiecare echipă trebuia să vină cu un nume și să aleagă un căpitan.

Sarcinile de căutare au fost concepute pentru cunoașterea economiei în general, bancar, statistică, fiscalitate, contabilitate și analiză financiară și economică. Participanții au trebuit să rezolve ghicitori, puzzle-uri, teste și cuvinte încrucișate. Echipele au primit o fișă cu posturile ascunse din mâinile organizatorului, șeful departamentului „Contabilitate și finanțe” Sviridenko L.A. În conformitate cu regulile căutării, la fiecare stație, participanții au primit sarcini de la membrii departamentului și angajații decanatului, soluția cărora le-a acordat puncte și le-a oferit posibilitatea de a găsi următoarea stație. Respectarea regulilor a fost monitorizată de un juriu format din profesori de la Departamentul de Contabilitate și Finanțe.

Ca urmare, locurile au fost repartizate astfel:

Locul 1 echipa „Golden Reserve”, căpitanul Dimitroglo Anna;

Locul 2 echipa „Plusy”, căpitanul Andrey Vatamanyuk;

Echipa de pe locul 3 „Balance to Zero”, căpitanul Bargan Kirill.

Câștigătorii Quest-ului au primit diplome de gradul I, II, III, cu sprijinul financiar al administrației Universității de Stat Comrat - echipelor li s-au acordat cupe și premii în bani. Aș dori să-i exprim o recunoștință deosebită lui Vyacheslav Dudush, directorul SRL Mellang&Compani, pentru ajutorul acordat în organizarea unei pauze de cafea pentru participanții la Quest.

Participanții la Quest au remarcat că forma inovatoare a jocului Quest, și anume aplicarea principiului competitivității și competiției, crește interesul pentru stăpânirea cunoștințelor în discipline și contribuie la dezvoltarea inteligenței și ingeniozității. Reunirea reprezentanților tuturor grupurilor participante și solicitanților în fiecare echipă duce la un spirit de echipă mai puternic și la unificarea facultății în ansamblu.

Felicitări câștigătorilor și urăm tuturor participanților noi victorii!