RO
Marți, 28 Mai 2024 08:54

Memorandum de înțelegere semnat între Universitatea de Stat din Comrat și Universitatea de Științe Aplicate din Isparta

La 6 mai 2024, Rectorul Universității de Stat din Comrat (Republica Moldova) Dr. Zaharia S.C. și Rectorul Universității de Științe Aplicate din Isparta (Republica Turcia) Dr. Prof. Yılmaz ÇATAL au semnat (prelungit) un Memorandum de Înțelegere. Semnarea Memorandumului de Înțelegere între Universitatea de Stat din Comrat și Universitatea de Științe Aplicate din Isparta reprezintă un pas important în dezvoltarea parteneriatului început încă în 2020 în cadrul programului Erasmus+ KA171. Acest document stabilește un cadru de cooperare și schimb între instituțiile de învățământ, oferind o bază fructuoasă pentru activități comune. Acordul reflectă aspirația ambelor părți de a aprofunda înțelegerea reciprocă și de a consolida relațiile reciproc avantajoase. Universitatea de Stat din Comrat și Universitatea de Științe Aplicate din Isparta văd în acest acord o oportunitate nu doar de a continua, ci și de a-și extinde cooperarea în diverse domenii, inclusiv în ceea ce privește programele academice, schimbul de studenți și profesori, precum și activitățile de cercetare. Programul Erasmus+ KA171 este un mecanism important de sprijinire a schimburilor internaționale în învățământul superior. În contextul acestui program, semnarea sau reînnoirea Memorandumului de Înțelegere între universitățile menționate confirmă eforturile comune ale acestora de a îmbunătăți calitatea educației, de a îmbogăți mediul academic și de a depăși barierele geografice și culturale prin schimbul de cunoștințe și experiență, creând un mediu de colaborare durabilă.