RO
Marți, 28 Mai 2024 11:17

Întâlnire introductivă cu participanții grupului de studiu al limbii coreene din Găgăuzia

Pe data de 27 mai 2024, a avut loc o întâlnire introductivă cu participanții grupului de studiu al limbii coreene din Găgăuzia. Peste 70 de tineri din Găgăuzia, cu vârsta între 14 și 40 de ani, și-au exprimat dorința de a învăța pentru prima dată limba și cultura coreeană.

Întâlnirea a avut loc într-o atmosferă favorabilă și creativă. Delegația Centrului și Culturii Coreene a prezentat tinerilor ascultători un video despre Coreea, în care toți participanții la întâlnire s-au cufundat în atmosfera de identitate, cultură și civilizație a acestei frumoase țări cu atracțiile sale naturale și culturale și specialități coreene. Dupa aceasta , directorul Centrului coreean, Han Hojin, a realizat o introducere distractivă bazată pe un joc interactiv de introducere a primelor cuvinte coreene, în care o mică surpriză îi aștepta pe cei mai activi participanți.

În cadrul acestei întâlniri, Centrul de Formare Continuă și Dezvoltare a Carierei a informat participanții despre organizarea ulterioară a cursului: împărțirea în subgrupuri, programul orelor, forma și timpul de desfășurare a cursului. Începerea cursului a fost planificată pentru luna iulie, unde participanții la curs vor avea ocazia să participe la o tabără de vară de limbi străine timp de o lună, ceea ce va da un start pentru continuarea studiului cursului. În septembrie, cursantii se vor întoarce la universitate pentru a continua să învețe limba coreeană.

Acest proiect presupune învățarea gratuită a limbii de la nivel începător la avansat timp de 3 ani. Cei mai buni participanți vor putea vizita Coreea. Le dorim tuturor cursanților mult succes în învățarea limbii coreene.