RO
Miercuri, 20 Noiembrie 2019 09:55

ATELIER CU PRIVIRE LA REALIZAREA CURRICULUM-ULUI UNIVERSITAR „EDUCAȚIE INTERCULTURALĂ”

În cadrul proiectului „Promovarea și dezvoltarea educației interculturale (EIC) în formarea inițială a cadrelor didactice”, la 18 noiembrie curent, în Universitatea de Stat din Comrat a fost organizat atelier „Activitatea educațională extracurriculară în contextul interculturalității”.

Participanții ativității organizate, studenții anului I la specialitățile pedagogice: Limbi străine și literatură și Pedagogie în învățământul primar. Pedagogie preșcolară cu deosebit interes au discutat despre prevederile conceptuale, esența paradigmei și conținutul educației contemporane, din diferite țări; caracteristici specifice ale educației naționale din: Thailanda, Japonia, China, Emiratele Arabe Unite, Coreea etc.; relevanța și semnificația la etapa actuală a educației interculturale în instituțiile de învățământ în contextul globalizării și modernizării educației diversității.

În cadrul atelierului au fost aplicate diverse tehnici interactive, inclusiv pe baza unor texte accesibile, ”incitante” şi situaţii educațioinale care au provocat reflecţii şi discuţii, utilizându-se diverse forme de organizare a informaţiei, ce au asigurat derularea eficientă a discuțiilor. Studenții – pedagogi la specialitatea Limba și literatura engleză și germană au participat activ la pregătirea design-ului și desfășurarea forumului nominalizat, la etapa finală a cărui a avut loc înmânarea participanților Certificatelor. Responsabili de conceperea și realizarea atelierului, profesoarele Catedrei de Pedagogie și Psihologie: Ianioglo Maria, doctor, conferențiar universitar, coordonator proiect USC și Vlah Maria, master, lector universitar.