Инновационный Инкубатор  Moodle KDU Центр непрерывного образования    
RO
Luni, 22 Noiembrie 2021 09:14

Training online pentru dezvoltarea competențelor digitale

La data de 18 noiembrie curent, profesorii universitari, beneficiari ai proiectului Fundației pentru copii Pestalozzi din Elveția „Promovarea și dezvoltarea educației interculturale în formarea inițială a cadrelor didactice” (EIC), fiind încadrați într-un program de dezvoltare a competențelor informaționale, au participat la Training online pentru dezvoltarea competențelor digitale.

La forumul au participat colaboratorii universității: Liudmila CHIOR, dr., conf.univ., Catedra de pedagogie și psihologie; Galina MUTAF, dr., șef Catedra filologie găgăuză și istorie; Maria IANIOGLO, dr., conf.univ., Catedra de pedagogie și psihologie; Alla PAPȚOVA, dr., conf.univ. Catedra filologie găgăuză și istorie; Tatiana SANDU, dr., conf.univ., Catedra limbi străine; Tatiana  SCIOGOLEVA, Maestru în Artă al RM, șef Catedra cultură și arte; Natalia IOFCIU, Maestru în Artă al RM, Catedra cultură și arte; Vitalia SÎRF, dr., Catedra filologie găgăuză și istorie.

Formatorul-expert în domeniu, Valeriu GORINCIOI, a facilitat sesiuni interactive, propunând conținuturi utile pentru instruirea la distanță: instruirea sincronă și asincronă; platforme educaționale; posibilitățile diverselor platforme educaționale;  elementele de utilizare a serviciilor și instrumentelor online moderne ș.a.

Echipa de proiect a Universității de Stat din Comrat se află într-un proces de elaborare a unui Îndrumar metodic pentru studenții ciclului II privind stagiile de practică, desfășurate față în față și la distanță, mostrele de activitate educațională, stagiile de practică care vor fi propuse în ajutorul practicanților de la programele de studii cu profil pedagogic care pot fi îmbogățite cu instrumente digitale și platforme relevante.

Sperăm ca, în timp, după studiu individual și exersări multiple, profesorii vor reuși să integreze instrumentele digitale în pregătirea teoretică și practică a studenților, viitori pedagogi în universități, dar și în instituțiile de învățământ  general.

 

Consemnare: Maria Ianioglo, coordonator proiect EIC

Prev Next