RO
Duminică, 02 Iunie 2024 19:05

Universitatea de Stat din Comrat a participat la reuniunea Consiliului Executiv al EURAS

La 22 mai 2024, Universitatea de Stat din Comrat (USC) a participat la reuniunea online a membrilor Consiliului Executiv al Asociației Eurasiatice a Universităților (EURAS). La eveniment au participat reprezentanți ai diferitelor universități partenere, care au discutat probleme importante și priorități pentru perioada următoare. Reuniunea a fost deschisă de președintele EURAS și EURIE, Dr. Mustafa Aydın, profesor asociat, care a prezentat principalele direcții și priorități de cooperare între universitățile membre ale asociației pentru perioada 2024-2028. Printre obiectivele cheie, s-au numărat:

1. Consolidarea legăturilor academice: Dezvoltarea de programe de schimb interuniversitar pentru studenți și profesori, care contribuie la îmbunătățirea calității educației și la consolidarea cooperării internaționale;
  2. Cercetarea științifică comună: Stimularea proiectelor științifice comune și a cercetărilor care vizează rezolvarea unor probleme globale și regionale de actualitate, activități de publicare comune;
  3. Inovații în educație: Introducerea de noi tehnologii și metodologii în procesul educațional, precum și dezvoltarea infrastructurii digitale pentru îmbunătățirea învățământului la distanță și a educației online;
  4. Dezvoltarea schimburilor culturale: Organizarea de evenimente care promovează schimbul cultural și înțelegerea reciprocă între studenți și profesori din diferite țări;
  5. Creșterea competitivității: Consolidarea poziției universităților membre EURAS pe scena internațională prin îmbunătățirea performanțelor academice și de cercetare.

Universitatea de Stat din Comrat susține activ aceste inițiative și intenționează să contribuie la realizarea obiectivelor stabilite. Participarea la reuniune a permis USC să consolideze legăturile cu alte universități membre ale asociației și să discute posibilitățile de cooperare ulterioară în diverse domenii. Participarea la astfel de evenimente internaționale joacă un rol important în dezvoltarea strategică a universității și contribuie la integrarea în comunitatea educațională și științifică globală.