RO
Vineri, 28 Iunie 2024 21:53

Profesorul de la Departamentul de Turkologie a efectuat o misiune academică la Universitatea de Stat din Comrat

La iunie 2024, Profesorul Seyfulah Ozturk, doctor în limba și literatura turcă, și-a încheiat misiunea academică la Universitatea de Stat din Comrat. Dr. Seyfulah Ozturk a predat limba turcă studenților Facultății de Cultură Națională a Universității de Stat din Comrat, care studiază limba și literatura turcă în anul universitar 2023-2024. Misiunea acadimică a Dr. Seyfulah Ozturk a avut loc în cadrul Programului Acordurilor Interguvernamentale ale Ministerelor Educației și Cercetării din Republica Moldova și Ministerului Educației Na’ională al Republicii Turcia, sub patronajul Ambasadei Republicii Turcia în Republica Moldova. La Universitatea noastră, Dr. Seyfulah Ozturk a reprezentat Universitatea Ondokuz Mayis (Centrul de Cercetare Turc), o mare universitate publică fondată în 1975 în Samsun, Republica Turcia. În paralel cu activitățile sale didactice, Dr. Seyfulah Ozturk a desfășurat cursuri de limba turcă pentru studenții și profesorii Facultății de Economie a Universității de Stat din Comrat. În paralel cu activitățile sale didactice, Dr. Seyfulah Ozturk a susținut cursuri de limba turcă pentru studenții și cadrele didactice ale Facultății de Științe Economice din cadrul Universității de Stat din Comrat. Administrația, corpul profesoral și studențesc al Universității de Stat din Comrat îi mulțumesc doctorului Seyfulah Ozturk pentru activitatea sa, care a contribuit la îmbunătățirea cunoștințelor de limbă turcă în rândul studenților și profesorilor universității, promovarea cooperării culturale și educaționale dintre universitățile partenere Universitatea de Stat din Comrat și Universitatea Ondokuz Mayis, dezvoltarea schimburilor interculturale și consolidarea legăturilor academice dintre Republica Moldova și Universitatea Ondokuz Mayis.