Инновационный Инкубатор  Moodle KDU Центр непрерывного образования    
RO
Marți, 11 Iunie 2024 09:25

A avut loc Conferința Internațională de Științe Sociale „Podul Prieteniei”

Universitatea de Stat din Comrat (KSU) a găzduit prima Conferință Internațională de Științe Sociale „Bridge of Friendship”. Conferința se desfășoară la USC împreună cu Universitatea Rumeli din Istanbul. 

La deschiderea conferinței au luat cuvântul rectorul USC Serghei Zaharia, coordonatorul agenției TIKA în RM Tarık Mete, consulul Turciei la Comrat Adnan Tarık, rectorul Universității Istanbul Rumeli prof. Mustafa Kara. 

Rectorul Universității Rumeli, Mustafa Kara, a declarat că acest congres va contribui la consolidarea legăturilor dintre universitățile din lumea turcică. 

Profesorul Hakkin Ciftci de la Universitatea Çukurova a primit un premiu pentru realizări științifice la deschiderea forumului. 

"Pentru a consolida prietenia și pentru a apropia frații noștri de sânge, construim poduri de prietenie. Sper că acest forum va fi un bun început, în acest demers", a concluzionat organizatoarea acestei conferințe, Nadire Kantargiolu. 

În timpul deschiderii forumului a fost semnat un protocol de cooperare între USC și Universitatea Rumeli. Lucrările conferinței s-au desfășurat în diferite formate și au durat două zile, în cadrul cărora au luat cuvântul oameni de știință din 19 țări. Profesorii USC Vitali Chiurccu, Natalia Duşcova și Güllü Karanfil au fost, de asemenea, participanți la această conferință internațională. 

 

Güllü Karanfil 

Prev Next