RO
Vineri, 14 Iunie 2024 16:18

Studenții de masterat de la Universitatea de Stat din Comrat vor participa la cursuri de limba română în România

Studenții de masterat de la Universitatea de Stat din Comrat fac parte dintr-un grup de 57 de profesori de limba română din UTA Găgăuzia, raionul Taraclia și mun. Bălți, care vor participa la cursurile de limba română în România. Cursurile vor avea loc în perioada 16 iunie - 10 iulie 2024 la trei universități: Universitatea "Ștefan cel Mare" din Suceava, Universitatea de Vest din Timișoara și Universitatea Transilvania din Brașov. Acestea sunt organizate cu sprijinul Ministerului Educației din România. În acest an, în România, vor mai participa la cursuri încă două grupuri de profesori din Republica Moldova. Următorul grup va pleca la studii la mijlocul lunii iulie. Cursurile sunt organizate la inițiativa Ministerului Educației și Cercetării al Republicii Moldova și a Ambasadei României de la Chișinău, cu sprijinul Ministerului Educației din România. "Suntem bucuroși că interesul pentru limba română crește în regiunile cu populație compactă a minorităților etnice din Republica Moldova. Participând la cursuri în România, veți putea nu doar să vă îmbunătățiți abilitățile lingvistice, ci și să descoperiți noi metode și practici pedagogice pe care le puteți aplica în școlile unde predați", a declarat ministrul Educației, Dan Perciun (conform https://newsmaker.md/). Ambasadorul României în Republica Moldova, domnul Christian-Leon Țurcanu, a subliniat că cei 57 de profesori fac parte din prima grupă care va merge în România pentru a-și îmbunătăți calificarea profesională. Potrivit diplomatului, în anul 2024 vor mai participa la cursuri încă două grupuri de profesori de limba română din Republica Moldova.