RO
Duminică, 23 Iunie 2024 11:17

Studenta anului II de la Facultatea de Cultură Națională al Universității de Stat din Comrat a încheiat cu succes programul de mobilitate ERASMUS+

Karina Karastan, studentă în anul al doilea la Facultatea de Cultură Națională al Universității de Stat din Comrat, a încheiat cu succes participarea la programul de mobilitate ERASMUS+ în perioada 01.03.2024 - 31.05.2024 la Universitatea Aksaray (Aksaray, Republica Turcia). Karina Karastan a avut ocazia unică de a-și aprofunda cunoștințele și competențele studiind limba și literatura turcă în mediul cultural al Republicii Turcia. Timp de trei luni, studenta a asistat la cursuri și seminarii, a participat la diverse evenimente academice și culturale și a stabilit contacte amicale și profesionale cu studenți și profesori internaționali. La Universitatea Aksaray, Karina Karastan a studiat opere literare, particularitățile lingvistice și tradițiile culturale ale Turciei, ceea ce a contribuit nu numai la creșterea sa academică, ci și la schimbul intercultural de cunoștințe. Participarea sa la program i-a permis, de asemenea, să vorbească despre cultura și limba găgăuză, ceea ce a stârnit interes în rândul noilor săi colegi și prieteni. Karina Karastan își exprimă recunoștința față de administrația și Biroul Internațional al Universității de Stat din Comrat pentru oportunitatea de a participa la programul ERASMUS+ și pentru încrederea acordată. Universitatea de Stat din Comrat sprijină activ participarea studenților la programe educaționale internaționale, cum ar fi ERASMUS+, care contribuie la dezvoltarea lor completă.