Инновационный Инкубатор  Moodle KDU Центр непрерывного образования    
RO

 

Ceremonia de deschidere a Centrului rus rus a avut loc la 25 ianuarie 2012, când toți studenții își sărbătoresc sărbătoarea "profesională" - Ziua Tatianei la Universitatea de Stat din Comrat cu sprijinul Fundației «Русский мир», Ambasada Federației Ruse în Republica Moldova.

Centrul rus, al optsprezecelea în lume și al treilea în Moldova, va ajuta tinerii, comunitățile naționale să cunoască mai multe despre istoria, cultura, arta și tradițiile poporului rus, să îmbunătățească și să învețe limba rusă, să fie mai aproape de Rusia.

Fundația «Русский мир» a oferit Centrului peste 1.000 de exemplare de cărți, materiale informative și de prezentare, computere, un televizor cu plasmă, un sistem de difuzoare, un proiector, precum și o tablă interactivă.

La ceremonie a participat Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Federației Ruse în Republica Moldova, Valeri Kuzmin, șeful Departamentului centrelor și birourilor rusești ale «Русский мир»,  Vladimir de la Fundația «Русский мир».

Leonidovici Litarenko, Rectorul Universității de Stat din Comrat, doctor în științe, conferențiar universitar Aricova Zinaida, reprezentanți ai Comitetului Executiv al Găgăuziei (Găgăuzia), lideri ai comunităților naționale, intelectualitatea științifică și creativă din Găgăuzia, studenți și școlari.

Vorbitorii au subliniat importanța și necesitatea deschiderii unui centru rusesc.