Инновационный Инкубатор  Moodle KDU Центр непрерывного образования    
RO
Marți, 19 Septembrie 2023 08:10

Women Hackathon "Technologies for Green Economy"

La 17 septembrie 2023, profesorul de economie de la catedra Сuraхina S.S. a participat la evenimentul Women Hackathon "Technologies for Green Economy" în calitate de membru al juriului cu tema: "Tehnologii pentru Economia Verde".

23 de fete și femei au dezvoltat proiecte în domenii precum gestionarea deșeurilor și reciclarea, colectarea și protecția resurselor de apă, programe educaționale pentru economia verde, afaceri ecologice inovatoare și energie regenerabilă și economisirea energiei. Pe parcursul hackathonului, participantele au primit sprijin din partea experților în domeniul energiei verzi și al tehnologiilor.

Ideile dezvoltate în colaborare au fost prezentate juriului în a doua zi a hackathonului, sub formă de concepte. Participanții și-au demonstrat abilitățile și talentele, iar ideile generate în prima zi s-au transformat în proiecte originale.

Mulțumiri speciale participanților, organizatorilor de la Tekwill Comrat, reprezentată de Liubov Krushka, și mentorilor proiectului pentru inspirație, soluții neconvenționale și emoții pozitive! Hackathon-ul a devenit o platformă care adună oameni cu interese comune, dorința de a crea produse utile și social responsabile.