Инновационный Инкубатор  Moodle KDU Центр непрерывного образования    
RO
Sâmbătă, 04 Mai 2024 19:43

Finalizarea cu succes secțiunii "Filologie: Aspecte lingvistice, didactice și literatură" în cadrul conferinței științifico-practice a studenților cu participare internațională cu genericul "Rolul educației în pregătirea specialiștilor competitivi.

La 26 aprilie 2024, Catedra de Limbi Străine al USC a organizat cu succes activitatea secțiunii "Filologie: Aspecte lingvistice, didactice și literatură" în cadrul conferinței științifico-practice a studenților cu participare internațională cu genericul "Rolul educației în pregütirea specialiștilor competitivi. Cercetări studențești – 2024". 

Moderatorii secțiunii au fost Prascovia Nicolaeva, asistent universitar, șef interimar al Catedrei de Limbi Străine și Vera Gheorgieva, studentă anului II gr. AN-22.

Au participat studenții ciclului I și II ai Catedrelor de Limbi Străine și de Filologie Română și Slavă.  Rapoartele au fost prezentate în conformitate cu domeniile tematice anunțate ale secțiunii. Toate rapoartele au fost însoțite de prezentări informative. Discursurile studenților au stârnit un interes deosebit în rândul publicului, vorbitorilor li s-au adresat întrebări cu privire la subiectele rapoartelor. Participanții au dobândit nu numai experiența cercetării independente și a redactării de rapoarte, ci și abilitatea de a vorbi în public.

Organizatorii și participanții la conferința științifico-practică studențească și-au abordat activitatea cu toată responsabilitatea, datorită căreia evenimentul s-a desfășurat la un nivel înalt.

Toți participanții au primit certificate.

În cadrul conferinței a avut loc un concurs al celor mai bune lucrări de cercetare, în rezultatele căruia câștigătorii au fost:

CAPSAMUN ALENA, studentă anului IV gr. AN-20 a Catedrei de Limbi Străine (conducător științific – Sandu T.I., doctor, conf. univ.),

NISTOR FELICIA, studentă anului IV gr. RE-20 a Catedrei de Filologie Română și Slavă (conducător științific – Mititelu O.G., doctor, conf. univ.) 

Scopul conferinței studențești este de a populariza activitățile de cercetare ale studenților ca mijloc eficient de auto-realizare, dezvoltare intelectuală și creativă. Efectuarea cercetării filologice îi ajută pe studenţi să formeze nu numai competențe culturale și lingvistice generale, ci și să dezvolte abilități profesionale, îmbunătățește experiența utilizării limbii în activitățile lor profesionale viitoare.