Инновационный Инкубатор  Moodle KDU Центр непрерывного образования    
RO
Miercuri, 19 Iunie 2024 22:41

Întâlnirea partenerilor proiectului internațional ENRICHER HUBS – PROIECT ERASMUS-EDU-2022-CBHE-STRAND-2

Pe 17 iunie a avut loc ședința de lucru în cadrul proiectului Designing Green Tourism Concepts Through Learning ENRICHER HUBS - PROJECT ERASMUS-EDU-2022-CBHE-STRAND-2. Partenerii proiectului sunt: ​​universitate din Finlanda - Haaga-Helia (coordonator de proiect), Centrul Internațional de Management din Innsbruck (Austria) (MCI Management Center Innsbruck Internationale Hochschule), Universitatea Degli Studi di Genova (Italia), Universitatea Caucaz (Caucaz). Universitatea), Universitatea de Stat A. Tsereteli, Universitatea de Stat numită după. Y. Gogebashvili, Telavi (Universitatea de Stat Iakob Gogebashvili Telavi), Georgia, universitățile Republicii Moldova - Universitatea de Studii Politice și Economice Europene. K. Stere, (Universitatea de Studii Politice și Economice Europene Constantin Stere), Universitatea de Stat din Moldova, Universitatea de Stat Comrat.

Proiectul a demarat la începutul anului 2024 și la întâlnire au fost discutate rezultatele preliminare și rezultatele sarcinilor finalizate în cadrul proiectului WP, au fost audiați reprezentanți ai universităților partenere responsabile cu activitățile în cadrul sarcinilor proiectului.

De la Universitatea Comrat au participat la întâlnire următorii participanți: coordonator proiect – doctor, conf. univ., Fedotova L.V.; Prorector pentru Cercetare și Relații Internaționale, doctor, conf. univ. Genova S.I.; Decan al Facultății de Economie, doctor, conf. univ. Todorich L.P.; şef catedra Economie, doctor, conf. univ., Muska S.F.; Doctor abilitat, prof. Levitskaya A.P., Doctor habilitat, conf.univ. Shchukina N.V.

Ordinea de zi a ultimei ședințe a cuprins următoarele aspecte:

  1. Informații generale de la coordonatorii de proiect.
  2. WP2: rezumatul raportului sondajului realizat de Universitatea Caucaz.
  3. WP2: Raport privind cele mai bune practici ale UE /Universita Degli Studi di Genova
  4. WP3: participanți la formare, înregistrare și planuri de călătorie / MCI Management Center Innsbruck Internationale Hochschule
  5. WP 6: activități de diseminare a informațiilor despre proiectul fiecărei universități M1-M6/universitate de stat (Universitatea de Stat din Moldova)
  6. WP 1: alte probleme / Universitatea Haag-Helia (HHUAS).

 Întâlnirea a început cu schimbul de informații despre evenimente semnificative, importante care au avut loc între partenerii participanți la proiect. În continuare, Giorgi Bregadze, reprezentant al Universității din Caucaz, Georgia, a prezentat participanților la întâlnire rezultatele unei analize a unui sondaj realizat de parteneri din Georgia și Moldova - reprezentanți ai industriei turismului, reprezentanți ai organismelor guvernamentale a căror competență include aspecte legate de managementul turismului. au fost intervievați. În prezentare au fost prezentate concluziile și problemele cu care se confruntă turoperatorii în procesul de tranziție la turismul verde. Sondajul este realizat prin completarea unui chestionar elaborat ca parte a proiectului hub-uri ENRICHER. Interviul din Găgăuzia a fost realizat de un membru al echipei de proiect, doctor, conf. univ. Svetlana Genova. În cadrul WP 2, ea a realizat 7 interviuri, informații despre care au fost înregistrate în formulare tip interviu.

O atenție deosebită la întâlnire a fost acordată cursului viitor, care va avea loc în octombrie 2024 la Universitatea de Stat Akaki Tsereteli, Kutaisi, Georgia.

Reamintim că la 1 ianuarie 2024 a fost lansat proiectul „DesigNing GREEN TourIsm Concepts through LeaRning” (Dezvoltarea conceptului de turism verde prin educație) (ENRICHER hubs – proiect) ERASMUS-EDU-2022-CBHE-STRAND-2, marele titular al proiectului este Universitatea de Științe Aplicate Haaga-Helia (Finlanda), coordonator de proiect internațional - Nora Lappalainen, perioada de implementare a proiectului - 3 ani.

Proiectul este finanțat de Comisia Europeană prin fondul Erasmus+ CBHE.