RO
Joi, 21 Martie 2024 10:28

La Universitatea de Stat din Comrat sa organizat seminar de informare privind participarea la concursurile de proiecte de cercetare și inovare, organizat de Agenția Națională pentru Cercetare și Dezvoltare a Republicii Moldova

Agenția Națională pentru Cercetare și Dezvoltare a Republicii Moldova (ANCD) desfășoară, în perioada 13-21 martie 2024, o campanie de informare pentru participarea la cinci concursuri de proiecte de cercetare și inovare. Detalii: https://bit.ly/4aAja7x. Potențialii beneficiari ai acestor proiecte pot fi atât organizațiile de drept public din domeniul cercetării și inovării, cât și organizațiile private care activează în domeniul cercetării sau care doresc să depună propuneri de proiecte în parteneriat cu organizațiile de cercetare. La 20 martie 2024, la Universitatea de Stat din Comrat (USC) a avut loc o sesiune-seminar de informare privind concursurile de proiecte în domeniul cercetării și inovării, organizată de ANCD. Seminarul de informare a fost inițiat de către membrul personalului InnoCenter KDU, Dr. Habilitat, Profesor Alla LEVITSKAYA. La eveniment au participat reprezentanți ai mediului academic a USC (facultățile de Economie și Agro-technologie), organizații interesate din regiune UTA Gagauzia (REpublica Moldova). Participanții la eveniment au fost salutați de către prorectorul pentru cercetare și activități internaționale a USC, dr., conf. univer. Svetlana GHENOVA, care a remarcat importanța cercetării și parteneriatului dintre USC și ANCD, importanța evenimentului de informare pentru comunitatea academică a USC, care este implicată în procesul de elaborare a unor noi proiecte pentru concurs. Sesiunea de informare a fost condusă de Vadim IAȚCHEVICI, șeful Direcției proiecte inovaționale a ANCD, care a prezentat informații despre concursurile: Concursul de Proiecte de Inovare, Concursul de Proiecte de Transfer Tehnologic, Concursul de Proiecte de Vouchere de Inovare, concursurile de proiecte "Stimularea Excelenței în Cercetare" și "Tineri Cercetători" (5 direcții). Participanții la seminarul de informare au aflat despre noile tipuri de proiecte, acestea fiind proiecte de sprijin, proiecte de stimulare a excelenței în cercetare, proiecte de vouchere de inovare, precum și despre faptul că depunerea cererilor de proiecte din acest an se va face integral pe platforma ANCD. Evenimentul s-a încheiat cu o sesiune de întrebări și răspunsuri, în cadrul căreia cercetătorii au adresat întrebări prin care și-au manifestat interesul de a participa la concursuri, precum și au formulat câteva recomandări, sugestii în speranța îmbunătățirii pe viitor a situației privind condițiile de participare, bugetul proiectelor. Departamentul de Activități de Proiecte al USC încurajează cercetătorii USC, echipele unităților structurale de cercetare ale USC să devină activi și să aplice activ pentru participarea la competițiile de proiecte de cercetare și inovare ANCD.

Link-uri electronice către prezentările informative privind regulile și condițiile de depunere a cererilor de participare la concurs: